11 Nisan 2012 Çarşamba
BURGU TATLI TARIFI
Kermes icin hazirladigim enfes bir tatli
klasik sekerpare tarifimde biraz degisiklik yaptim
ve ortaya bu tatli cikti.... kesinlikle deneyin
*** BURGU TATLI TARIFI ***
* 250 gr. margarin
* 2 su bardagi irmik
* 2 su bardagi un
* 2 tane yumurta
* 2 yemek kasigi yogurt
* 1 tane kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* KAKAOLU HAMUR ICIN
* 2 yemek kasigi süt
* 1 yemek kasigi kakao
SERBETI ICIN
* 4 su bardagi seker
* 4 su bardagi su
* 2 dilim limon
YAPILISI :
* Serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin
* Hamuru yogurun civik olursa yarim
bardak daha un ve irmik ilave edin ve
yogurmaya devam edin
* Hamuru yarim saat dinlendirin ve ikiye bölün
* Yarisina sütü ve kakaoyu katip tekrar yogurun
* Ceviz büyüklügünde parcalar koparip
silindir seklinde yuvarlayin
* Bir kakaolu ve bir sade sekilde birbirine
burgu seklinde sarin
* Ister yuvarlak sekil verin isterseniz uzun birakin
* Yagli kagit serilmis tepsiye dizin ve 180 derecede pisirin
* Sicak tatliya soguk serbeti dökün üstüne baska
bir tepsi kapatin
* Arada sirada dikkatlice cevirip serbeti cekmesini saglayin
*** AFIYET OLSUN ****
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Günaydın arkadaşım. nasılsın. Tatlın çok güzel görünüyor ellerine sağlık
ççook hoşş görünüyorr:)
şıkır şıkırr..
ellerinize sağlık..
aldım bi tanecik:)
sevgilerimle..
Canim ne enfes görünüyor bunlar. özlemisim güzel tariflerini. umarim iyisindir. kocaman sevgilerimi gönderiyorum
Aysem ellerine saglik.... Bu tatliyi kina gecesi icin siparis verebilir miyim sanaaaaaa????? Öptüm yanaciklarindan...
iki renkli olması ne hoş olmuş.
ellerine emeklerine sağlık canım.
NOT: gereksiz linkleri kaldırırsan bloğundan virüslerde gidecektir, zira farkında değilsin sanırım bloğun virüslü.
Ayşecim harika bir tatlı olmuş çok şık ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
çok şık bir tatlı olmuş ellerinize sağlık...
Ellerine sağlık canım. Yine harika lar hazırlıyorsun. Hele şükür seni bulabildim. Önce keskinlinin mutfağı olduğundan seni öyle arıyordumki blogcudan tıklayarak buldum seni. Bende artık blogspottayım. Tabiki izlemeyede aldım seni. Görüşmek dileğiyle.
bayılıyorum tariflerinize...zevkle de takip ediyorum.ben daha yeni sayılırım.aslında evveliyatı 2008den başlıyor ama bi türlü devam edememiştim.şimdi tekrar döndüm sahalara :) bana da beklerim
Merhaba emeginize saglik . Ben kac dakika pisirmem gerektigini soylermisiniz.
Herkesin firin ayari farkli malesef o size kalmis bir sey ama 20 -30 dakika arasi olabilir sevgiler her zaman beklerim
Yorum Gönder