11 Nisan 2012 Çarşamba

BURGU TATLI TARIFI

yeni resimler



Kermes icin hazirladigim enfes bir tatli 
klasik sekerpare tarifimde biraz degisiklik yaptim
ve ortaya bu tatli cikti.... kesinlikle deneyin


*** BURGU TATLI TARIFI ***
* 250 gr. margarin
* 2 su bardagi irmik
* 2 su bardagi un
* 2 tane yumurta
* 2 yemek kasigi yogurt
* 1 tane kabartma tozu
* 1 paket vanilya


* KAKAOLU HAMUR ICIN 
* 2 yemek kasigi süt
* 1 yemek kasigi kakao


SERBETI ICIN 
* 4 su bardagi seker
* 4 su bardagi su
* 2 dilim limon


YAPILISI :
* Serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin 
* Hamuru yogurun civik olursa yarim 
  bardak daha un ve irmik ilave edin ve 
  yogurmaya devam edin
* Hamuru yarim saat dinlendirin ve ikiye bölün
* Yarisina sütü ve kakaoyu katip tekrar yogurun
* Ceviz büyüklügünde parcalar koparip 
  silindir seklinde yuvarlayin
* Bir kakaolu ve bir sade sekilde birbirine 
  burgu seklinde sarin
* Ister yuvarlak sekil verin isterseniz uzun birakin 
* Yagli kagit serilmis tepsiye dizin ve 180 derecede pisirin 
* Sicak tatliya soguk serbeti dökün üstüne baska 
  bir tepsi kapatin
* Arada sirada dikkatlice cevirip serbeti cekmesini saglayin
*** AFIYET OLSUN ****




11 yorum:

BENİMDENİZİM dedi ki...

Günaydın arkadaşım. nasılsın. Tatlın çok güzel görünüyor ellerine sağlık

bırtutamkekik dedi ki...

ççook hoşş görünüyorr:)
şıkır şıkırr..
ellerinize sağlık..
aldım bi tanecik:)
sevgilerimle..

atesböcegi dedi ki...

Canim ne enfes görünüyor bunlar. özlemisim güzel tariflerini. umarim iyisindir. kocaman sevgilerimi gönderiyorum

Unknown dedi ki...

Aysem ellerine saglik.... Bu tatliyi kina gecesi icin siparis verebilir miyim sanaaaaaa????? Öptüm yanaciklarindan...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

iki renkli olması ne hoş olmuş.

ellerine emeklerine sağlık canım.

NOT: gereksiz linkleri kaldırırsan bloğundan virüslerde gidecektir, zira farkında değilsin sanırım bloğun virüslü.

Ferkay dedi ki...

Ayşecim harika bir tatlı olmuş çok şık ellerine sağlık canım..
Sevgiler..

anne eli gibi dedi ki...

çok şık bir tatlı olmuş ellerinize sağlık...

Pınar sedef ünal dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Yine harika lar hazırlıyorsun. Hele şükür seni bulabildim. Önce keskinlinin mutfağı olduğundan seni öyle arıyordumki blogcudan tıklayarak buldum seni. Bende artık blogspottayım. Tabiki izlemeyede aldım seni. Görüşmek dileğiyle.

Unknown dedi ki...

bayılıyorum tariflerinize...zevkle de takip ediyorum.ben daha yeni sayılırım.aslında evveliyatı 2008den başlıyor ama bi türlü devam edememiştim.şimdi tekrar döndüm sahalara :) bana da beklerim

Adsız dedi ki...

Merhaba emeginize saglik . Ben kac dakika pisirmem gerektigini soylermisiniz.

keskinli dedi ki...

Herkesin firin ayari farkli malesef o size kalmis bir sey ama 20 -30 dakika arasi olabilir sevgiler her zaman beklerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...