28 Eylül 2007 Cuma

*** SADRAZAM LOKUMU ***
















****SADRAZAM LOKUMU *****

MALZEMELER:
HAMURUICIN:4 tane yumurta
1 su bardagi seker
1 tane kabartma tozu
1 su.bardagi+2 yemek kasigi un

KREMASI ICIN:
2,5 su abrdagi süt
2.5 yemek kasigi un
1/2 su bardagi seker
1paket vanilya

ÜZERI ICIN:
2 su bardagi süt
1 su bardagi hindistan cevizi

YAPILISI:
Önce krema hazirlanir sogmasi icin
bir köseye alinir,arasira karistirmayi unutmayin.
Kek icin yumurta ve sekeri krema
kivamina gelene kadar mixsele cirpin,
unu ve kabartma tozunu eleyip karisima
ilave edin firin tepsisine yagli kagit serip
karisimi dökün önceden isitilmis
170derece pisirin
Pisen keki önce ortadan ikiye kesin
daha sonra diktörgen parcalar kesin esit
olmasina dikkat edin yoksa benimkiler
gibi büyüklü kücüklü olur.
Sonra sogyan kremadan 1 yemek kasigi
sürüp rulo yapin önce süte sonra
hindistan cevizine batirip tabaga alin .
Tarifi aldigim arkadas 1 gün dinlenmesini
tavsiye ediyor gercekten ozaman daha iyi
oluyor ben daha önce öyle yaptim
iftara tatlim olmadigi icin bizde hemen
tükettildi deneyin pisman olmayacaksiniz sevgiler

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...