4 Aralık 2007 Salı

POTAKALLI YAS PASTA VE PANDISPANYA YAPILISI



Efendim bu haftaki etkinlige canim yegenim halasinin gülü
bi tanesi tugcem icin yaptigim pastam ile katiliyorum ...
bu haftaki ev sahibimiz canimcim
www.guldence hobi.blogcu.com arkadasima kolay gelsin
diyorum

Pasta'nin ve pandispanya'sinin yapilisini kare kare görüntüledim
ve yazdim ayrica iple pandispanya nasil kesilir onuda
ögrenmis olacaksiniz fazla söze gerek yok buyrun pastaya

MALZEMELERE:
PANDISPANYA ICIN:4 tane yumurta
50 gr. nisasta (4 yemek kasigi)
150 gr.un (1 su bardagi)
175 gr seker(1 su parmagindan bir parmak eksik)
4 yem. kasigi su
yarim su bardagi portakal suyu pandispanya yi islatmak icin

ben tartiyla yapiyorum kolaylik olmasi acisindan sizin icin
bardaklada ölctüm ama herkesin su bardaginin büyüklügü
ayni degil bunu dikkate almanizi rica edecegim

YAPILISI:
önce yumurtalar 4 yem kasigi su ile 2-3 dakika cirpilir
sonra seker yavas yavas eklenir krema kivamina gelene
kadar cirpilir yaklasik 15 dakika. Un,kabartma tozu,
ve nisasta önce iki sefer havalandirilarak bir kaba elenir
sonra yavasca krema kivamindaki harca dökülür bundan sonra
mikser kullanmayin kasikla karistirin.
Daha sonra 26 cm lik yaglanmis ve galeta unu dökülmüs kaliba
dökkün önceden isitdiginiz 170 dereceli firinda pisirin.
pisen pandispanyalari sogduktan sonra bicakla 3 kesin
ve portakal suyu ile islatin



IPLE kesilmesini merak edenler icin
önce naylon bir ip naylon olmasi sart yoksa kesilmez
pandispanya 'nin etrafina dolanir ve ice dogru üc sefer
ipin bir ucu atilir ve yavasca iki ucundan cekilerek kesilir
daha iyi anlayabilmeniz icin lütfen resimleri inceleyin






KREMASI ICIN:
2 tane krem ole limon aromali
(PARADIS CREME ZITRONEN GESCMAK)
1 tane ARANCA pulvermandarinen gescmak
türkiyedeki arkadaslar bunu bulamayacagi icin
onlara tavsiyem krem santinin icine biraz sari gida
boyasi katarak yapabilirler
2 tane krema (SCHLAGSAHNE)
1 su bardagi yorurt
1 su bardagi su
krem ole paketin üzerinde yazidigi gibi hazirlanir
ayni sekilde diger kremada paketin üzerindeki gibi
ikinci krema icin toz aranca önce su ile cirpilir
daha sonra yogurt ilave edilir ve tekrar cirpilir
ben bu sefer iki ayri krema kullandim ikinci kremayi
kenarlarini ve üzerini süslemek icin kullandim

KREMA konusunda siz istediginizi yapabilirsiniz





bundan sonrasi tamamen size kalmis resimleri inceleyin
siz nasil isterseniz öyle yapabilirsiniz



SÜSLEMEK ICIN:
2 tane portakal
ve seker süslemeler

16 yorum:

Adsız dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık canım.öptüm

ebrulitatlar dedi ki...

Ayşe'cim çok nefis bir pasta olmuş canım. Ellerine sağlık. Güzel bir etkinlik dilerim. Sevgiler..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ellerine sağlık canım,turuncu turuncu mis kokulu mımmmm

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Canım ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, turuncu turuncu misss ler gibi :)

Adsız dedi ki...

Pastan cok güzel olmus cokta güzel hazirlamisin eline saglik,insanin istahi aciliyor görüntüye bakinca hoca kal arkadasim

ceyt dedi ki...

canım bu muhteşem bir pasta olmuş.bayıldım.ellerine sağlık.
sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Ayse'cim, yine harika bir pasta ile karsimizdasin, ellerine saglik. En cok pastanin etrafindaki portakal ile süslemeler hosuma gitti, tadini da artik sen bilirsin.

Selamlar ve öptüm canim..

Lezzet Gemisi dedi ki...

Muhteşem olmuş canım. Ellerin dert görmesin. Süslemesine bayıldımmm...

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim cok guzel anlattmissin ve yapmisssin

SİBELL'CE dedi ki...

Mmm.!Gerçektem muhteşem görünüyor çok zahmetli bir pasta sizi kutluyorum ellerinize sağlık..

meleginmarifetleri dedi ki...

komşu komşu huhu nedir bu pastanın güzelliği böyle yaaa harika olmuş hemde bi güzel anlatmışsın canım ellerine sağlık başka ne diyebilirimki tadınada baksaydım bi mımmm derdim ama maalesef onu demiyorum bana vermedin bir dilimcik hadi öptüm alacağım olsun bakalım baybayyy

Melek* dedi ki...

canım yaa ne kadarda UĞRAŞMIŞSIN BENİM İÇİNMİ BÜTÜN BU PASTA Allah razı olsun tatlı sevdiğimi anlamışın eee madem tadına bakayım görüşmek üzere

Aynur dedi ki...

ARANCA pulvermandarinen gescmak
bu ne ise yariyo buda krem santi gibi bisey mi acabaa ?

SİߣL dedi ki...

tariflerinizi çok begeniyorum emeğinize ve sevginize sağlık

keskinli dedi ki...

sibel hanimcim cok tessekkür ederim her zaman beklerim sevgiler

yemek tarifleri dedi ki...

gerçekten çok güzel bir pasta olmuş.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...