18 Ocak 2009 Pazar

SAMSA TATLISI MILFÖYLÜ KOLAY TATLI



Tatli yapmaya ilk samsa tatlisi ile baslamistim
Yeni evlendigimiz zaman INTERNET YOKTU
bende gazete eklerinden tarif topluyordum hep
birde acemilik var gelen her misafir bu tatliyi yemistir

Tarifler cogaldikca zamanla unutuldu gecenlerde
sevgili ablam Yasaminkiyisinda görünce hemen
yapayim dedim cok kolay bir tatli aniden
misafirmi gelecek veya caniniz tatlimi istedi iste
size Kolay milföy ile tatli

DEGISIK KOLAY ZOR SÜTLÜ SERBETLI TATLI TARIFLERI
ICIN BURDAN BUYRUN TIKLAYIN


*** SAMSA TATLISI MILFÖYLÜ KOLAY TATLI***
MALZEMELER:
* 10 tane milföy hamuru ( BLÄTTER TEIG )
* 1 su bardagi seker
* 1 su bardagi su
* 1- 1.5 su bardagi hafif cekilmis ceviz

YAPILISI:
* Serbeti hazirlayin sogmaya birakin
* Ilk önce milföylerin buzu iyice acilsin
ben milföyleri oklava ile acmiyorum o zaman
daha iyi kabariyor buda benden size bir püf noktasi
* Buzu acilan milföyleri ortadan ikiye kesin
* Bir ucuna ceviz koyun ve rulo seklinde sarin
* Yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin.
* Ben üzerine yumurta sarisi sürmüyorum
tarifimin orjinalinde var siz isterseniz sürebilirsiniz
* 180 derecede önceden isitilmis firinda pisirin
* Tatlimiz sogsun ama ilik olana kadar
* Ilik Tatliya soguk serbeti dökün servise hazir
AFIYET OLSUN



15 yorum:

Adsız dedi ki...

Ramazanda kuzenimde yapmıştı bize,milföy olmasına rağmen hafif bir tatlı.
Ellerine sağlık ablacım..

Unknown dedi ki...

İLK DEFA DUYDUM BU TATLIYI VE HİÇ TATMADIM AMA MİLFÖYÜ ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK CEVİZLE KİMBİLİR NE TATLI OLMUŞTUR ŞİMDİ O:)

Adsız dedi ki...

Canım canımızı istettin şimdi.. Hele 2 gündür bi tatlı krizim tuttu yine.. kilo alma korkusu olmasa allah ne yarattıysa diyeceğim.. zor tutuyorum kendimi.. Bu tatlında diğer bütün yaptıkların gibi nefis olmuş.. Ellerine sağlık Sevgiler..

yesildomates dedi ki...

gerçekten pratik bir tatlı olmuş..
milföy olmazsa biz neyapardık acaba....:)))

ellerine sağlık..
öpüyorum..
iyi pazarlar dilerim...

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel olmus afiyet olsun canim
ben de cok yaparim benim tarifimde hazirlanan tatli 30 dakika bekledikten sonra pisiriliyor puf noktasi imis elif korkmazelin tarifi idi aklinda bulunsun.
sevgiler

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli bir tarif .harika olmuşlar.
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle

ahsapboyaci dedi ki...

canım lezzetli gözüküyor bende denicem eline sağlık

SİBEL - engüzeltatlar dedi ki...

hayırlı haftalar çok güzel olmuş ellerine sağlık..
bende yapıyorum ama daha küçük kesiyorum baklava dilimi gibi küçük oluyor.. yeşil domates arkadaşımızın dediği gibi hem tatlı hem tuzlu olarak kurtarıcımız milföy olmasa ne yapardık acaba...

emine dedi ki...

samsa tatlısını duymuştum ama nasıl yapılır hiç bilmiyordum öğrenmiş oldum çok pratikmiş deniycem mutlaka eline sağlık canım

Unknown dedi ki...

Ben milföyün herşeyini seviyorum.ama bu tatlıyı hiç yemedim kesin güzeldir deneyeceğim.
ellerine sağlık canım

öpüyorum.

Lezzet Gemisi dedi ki...

tatlı nefis görünüyor canım. ellerine sağlık. sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik canim,bende yapmistim gerçekten pratik ve lezzetli oluyor,sipsak tarif derim buna:))nefis gorunuyor,optm.

atesböcegi dedi ki...

Cok pratik bir tatliymis, denemem gerek.
Blogunda bir harika renkli civil civil mis gibi cici mamalar kokuyor.

Banada beklerim.
www.atesbocegim.blogspot.com

Fatma Dinç dedi ki...

samsa gerçektende güzel bende yaptım canım ellerine sağlık:)

TAZE NANE dedi ki...

Gerçekten çok hoş görünüyor.
Ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...