6 Şubat 2009 Cuma

ISPANAKLI KATLAMA BÖREK


Güzel dilekleriniz icin hepinize tekrar cok
tesekkür ederim iyiki varsin iyiki bu blogu acmisim

Bu enfes börek tarifini blogumun sürekli takipcilerinden
ayni zamanda hemserim sevgili Serpilcim yollamisti
gecen hafta sonu gelen misafirlerim icin yaptim
harika bir börek oldu Misafirlerim cok begendi
sizede siddetle tavsiye ederim mutlaka deneyin
Serpil yeni tariflerinide bekliyorum haberin olsun:))
Ben kendimce az degisiklik yaptim ama

DENENMIS VE BEGENILMIS DIGER TARIFLERIM
ICIN BUYRUN TIKLAYIN:HAMUR ISI BÖREK

===ISPANAKLI KATLAMA BÖREK ===
(MALZEMELER) hamuru icin
malzemede miktar yok kisi sayisina göre yapin
BEN 1 kilo undan yaptim 6 tane beze cikti
>Un
>Su
>Tuz
>Maya
IC MALZEMESI
>Ispanak
>Sogan
>Salca,tuz,karabiber,pul biber
ARASINA SÜRMEK ICIN MARGARIN



(YAPILISI)
>Unu kabin icine eleyin ortasini havuz gibi acin
ilik su maya ve tuz atip özlü bir hamur yogurun
>Mayalanmasi icin agzini örtüp kenara alin
yaklasik yarim saat
>Bu arada icini hazirlayin ispanaklari güzelce
yikayin dograyin ,soganlari sotelik dograyin
>Tencerenin icine az sivi yag katip soganlari
soteleyin salca ve baharatlari katin bir iki
sefer cevirin
>Ispanakalarida ilave edip pisirin
>Margarinide eritp bir köseye alin
>Mayasi gelen hamuru esit parcalara
ayirin portakal büyüklügünde
>Ilk bezeyi acin tepsi büyüklügünde
arasina margarin sürün bohca katlar
gibi 4 katlayin her kata margarin sürün
tüm bezeler icin ayni islemi yapin
>Buz dolabinda yarim saat dondurun
> Daha sonra donmus olan ilk bezeyi alin
fazla ince olmayacak sekilde kare seklinde
acin bir kenarina ic harci koyun rulo gibi
ama 3 'e katlayin sonucta diktörgen olsun
>Üzerine yumurta sarisi sürün
cörek otu ve susam serpin
>200 derecede pisirin soguyunca
dilimlere kesip servis yapin
====AFIYET OLSUN ====


24 yorum:

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM AHH BEN NE ZAMAN AÇICAM BAKALIM ÖYLE TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUFKALAR YOK YOK BEN ONUDA BAŞARICAM OLMAZSA OLMAZ MADEM BLOG AÇMIŞŞIN YUFKAYIDA AÇICAKSIN DİMİ:)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ellerıne saglık canım.Kocaman optum.Sevgıler..

Unknown dedi ki...

Ayşeciğim harika görünüyor börekler ellerine sağlık bir tane aldım öptüm...

lemanice dedi ki...

yaptığın her lezzet gibi buda çok leziz görünüyor ellerine emeğine sağlık arkadaşım kocaman sevgiler.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım doğum günün olduğunu daha yeni gördüm geçmiş ama:) doğum günün kutlu olsun nice sağlıklı yıllar dilerim arkadaşıma:)
börekte nefis olmuş ellerine sağlık hayatım..
çok öpüyorum hayırlı cumalar

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.böreğin şahane olmuş.sevgilerimle...

NzlGl dedi ki...

Açma böreğin hali bir başka olur :)
Ellerinize sağlık
sevgiler

Unknown dedi ki...

Oğluma ıspanağın yemeğini yediremiyorum ama böğreğin için yiyor.bu tarifini çok beğendim

ellerine sağlık canım
öpüyorum.

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
El açması börekleri çok seviyorum.
Sevgiler.
İyi hafta sonları.

sihirlirloklava dedi ki...

ellerine sağlık.zaten ıspanaklı böreğe bayılırım...bir de açma olunca süper...sevgiler..

Adsız dedi ki...

canım ya harika bir börek olmuş.ellerine sağlık.baktıkca bakasım geliyor.görüntü nefis

MUTFAKISTAN dedi ki...

Borek cok guzel gorunuyor canim
mayali ve ispanakli tam benim sevdigim borek 1 tane aldim
ellerine saglik...

simayhobievi dedi ki...

eline sağlık canım nefis görünüyor

egeli dedi ki...

CANIM BÖREK NEFİS OLMUŞ ,ELLERİNE SAĞLIK,GEÇMİŞ DOĞUM GÜNÜNDE KUTLU OLSUN ŞEKER...NİCE MUTLU YAŞLARA İNŞALLAH...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor canım sevgilerimle;)

atesböcegi dedi ki...

Cok harika olmus. Ellerine saglik canim. canim cekti valla.
Sevgiler...

neseersoy dedi ki...

hımmm nefis görünüyor , ellerine sağlık.
güzel bir hafta sonu diliyorum.
sevgilerimle

TAZE NANE dedi ki...

İyi hafta sonları canım.
Sevgiler.
Kendine dikkat et.

emine dedi ki...

bence de iyi ki açmışsın bu bloğu ve iyi ki tanımışız seni ellerine sağlık bütün tariflerin gibi buda süper görünüyor

Meral dedi ki...

En sevdigim borek cesidi ispanakli olani :)ellerine saglik

Yaren dedi ki...

Aysem hic bir sey elinden kurtulmuyor,süpersin canim.ellerine saglik nefis görünüyor.Sevgiyle kal:)

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık ablacım,olsa da yesek tadında olmuş:)

zehra dedi ki...

Ellrine sağlık nefis görünüyorlar. profitrol MALZEMELER HAMURU İÇİN : YARIM PAKET MARGARİN (125gr)
2 BARDAK SU
2,5 SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ UN
4 ADET YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER,YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
KREMASI İÇİN
1 ADET YUMURTA
1SU BARDAĞI ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
YARIM LİTRE SÜT
LİMON KABUĞU RENDESİ,VANİLYA
YAPILIŞI:
HAMUR:Tencereye 2 bardak su,margarin,tuz ,şeker konup kaynatılır.Elenmiş un ilave edilip karıştırarak tencereye yapışmayacak duruma gelinceye kadar pişirilir.
Ilınınca 4adet yumurta birer birer kırılır.İyice yoğrulur.Hafif yağlanmış avuç arasında ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye dizilir.orta hararetli fırında yavaş yavaş içi boşalarak gevrek pişirilir.
Soğuyunca içlerine krema pompası ile krema doldurulur.(ben tatlı kaşığıyla dolduruyorum kaşıkla doldurmak için enine çok az kesiyorum ) Servis tabağına dizilir üzerine çikolata sos veya krem şanti ile süslenir.
(çikolata sos çok yakışıyor)
KREMANIN YAPILIŞI:Tencereye 1 yumurta,1bardak şeker,3 kaşık un,limon kabuğu rendesi konur.(ben limon kabuğu rendesi bu zamana kadar yaptıklarımda hiç koymadım.) birkaç kaşık sütle ezilir.Sonra kaynar süt ilavesiyle,karıştırarak pişirilir.Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.Ara sıra karıştırarak soğutulur.
AFİYET OLSUN Ayrıca şunuda belirteyim ortalama 40 ile 45 adet çıkıyor .Üzeri için iki paket dr otker çikolata sos tam iyi geliyor.Kaynak Gönül Candaş ın Mutfağından adlı yemek kitabımdan..sevgiler saygıar umarım en kısa zamanda yapıp herkesle paylaşırız.

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok leziz duruyor,ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...