12 Haziran 2011 Pazar

CILEKLI 4 KATLI YAS PASTA TARIFI

cilekli dikdörtgen pasta 2

Bu pasta icin 4 kat pandispanya kullandim 2 kati kakaolu
2 kati sade malesef kesilmis sekli yok kermesde satistan
resimlemeye vaktim olmadi ama her detayini en ince ayrintisina kadar yasacagim yapmak 
isteyenlere kolay gelsin

Kermesde degisik ve güzel görünmesi gerektigi icin 
bayagi bir arastirma yaptim ve en sonunda
sevgili Hünerli Bayanlar ( Müge Hanim'in) 
pandispanyayi malzemede biraz degisiklik yaparak denedim
ve memnun kaldim sizede tavsiye ederim

*** CILEKLI 4 KATLI DIKDÖRTGEN YAS PASTA TARIFI ***
MALZEMELER:


SADE PANDISPANYASI ICIN :
Bu pasta icin kullandigim su bardagi kücük boydu
( 150ml )
* 4 tane iri yumurta
* 2 su bardagi seker
* 1 su bardagi yogurt
* 2 yemek kasigi siviyag
* 3 yemek kasigi sicak su
* 3 su bardagi un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya


KAKOLU PANDISPANYASI ICIN
Bardak ölcüsü yine ( 150 ml )
* 4 tane iri yumurta
* 2 su bardagi seker
* 1 su bardagi yogurt
* 2 yemek kasigisiviyag
* 3 yemek kasigi sicak su
* 2,5 su bardagi un
* 3 yemek kasigi kakao
* 1 paket kabatma tozu
* 1 paket vanilya



YAPILISI:
* Her iki pandispanyada ayri ayri yapilacak ve pisirilecek
* Yumurta seker, ve sicak suyu cam kasede 
   köpürüp krema kivami alana kadar iyice cirpin
* Siviyag ve yogurdu kenarindan yavasca ilave 
   edin köpüren yumurtalari söndürmeyin 
   tekrar cok hafif cirpin
* Unu ve kabartma tozunu bir kabin 
  icerisine 2 sefer eleyin
* Karisima yine yavasca ilave edin
* Tahta kasikla karistirin
* Dikdörtgen borcama yagli kagit serin 
  karisimi güzelce yayin
* 170 -180 derecede pisirin kürdan testi 
  yapin kürdantemiz cikarsa pismis demektir
AYNI ISLEMI KAKAOLU PANDISPANYA ICINDE YAPIN !!!!

Kremada tamamen özgürsünüz hayal gücünüze ve becerinize
kalmis birsey !!!!!!!!!!!! Benim bu pasta icin kullandigim krema

KREMASI KESKINLI USÜLÜ
* 1200 gr cig krema ( SCHLAG SAHNE ) bir kutu 200 gr.
  toplamda 6 kutu krema yani
* 5 paket (CILEKLI QUARKFEIN ) 
  Türkiyede kremole kullanabilirsiniz
* 1000 gr. QUARK (Türkiyedekiler labne peyniri kullanabilir)
* 2 kutu cilekli krem peynir (EXQUISA MARKANIN VAR)

YAPILISI:
* Kremole ile kremayi carpin labneyi ve 
  krem peyniri ilave edin
* Yaklasik bir 10 dakika iyice cirpinki katilassin

* Pisen pandispanyalari ortan ikiye kesin 2 sade 
  2 kakaolu pandispnayaniz olacak
* servis tabaginiz varsa ona yoksa firin tepsisini 
  ters cevirin alümiyum folye ile kaplayin
* Alta kakaolu pandispanya üstüne krema 
  sade pandispanya krema
* Tekrar kakaolu ve krema, en son sade olani ve krema
* Üzerini ve heryerini iyice kaplayin istediginiz gibi 
  cilekle veya baska meyvelerle süsüleyin

Ben ayrica üstüne ( Cilekli tart jölesi yaptim )
Biraz ugrastiriyor ama inanin degiyor 

*** AFIYET OLSUN ***

DIGER PASTA TARIFLERIMI GÖRMEK 

16 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika bir pasta olmuş öpüyorum.

Gülcan dedi ki...

HARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK .HAYIRLI AKŞAMLAR..

BEREKET SOFRASI dedi ki...

Aysecim bu kadar güzel malzemenin karisimi muhtesem bir pasta olmustur kesin. Görüntüsüdenden de belli zaten, ellerine saglik canim. Sevgiler

feray dedi ki...

Ayşecim harika bir görüntü çok güzel olmuş pastan ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

Fatma dedi ki...

ellerine sağlık canım süpersin harika olmuş pastan
eminim lezzetide görüntüsü kadar güzeldir
sevgiler

Hayat Cafe dedi ki...

Muhteşem görünüyor
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

bencede çok şık olmuş göze hitap ediyor:) eline sağlık sevgilerimle..

SERAP dedi ki...

Aysecim Eline saglik.Kremasini kesinlikle deneyecegim...Sevgiler

Aycan dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.

MÜNSTER dedi ki...

Ellerine saglik Aysem.... Yemesem de gördüklerim bana yetti... Sahane bir pastaydi.... Sen artik pastalara da baslasan diyorum... Sevgilerimle, öpüyorum yanaklarindan...

marifet ellerimizde dedi ki...

canım sen zaten pastalarda cok ıyısın ..ellerıne saglık:)zeynep

meleginmarifetleri dedi ki...

Oy oy oy harika olmuş pasta Ayşecim ellerine sağlık..

susamcorekotu dedi ki...

AYŞECİM HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN,NE TATLI YORGUNLUKTUR:) PASTALARINA SÖZ YOK BİTANESİN CANIM BENİM,AMA BENİ UNUTTUN GALİBA
SEVGİYLE KALASIN:)

emelce yemek dedi ki...

Harika gorunuyor Yins,yiyenlere afiyet olsun

Adsız dedi ki...

slm ben gamze bu cumartesi oglumun dogumgünü var ve ben bu pastayi yapmak istiyorum.ama bir sorum olacakti sizin borcaminiz hangi büyüklükte?firin tepsisinede olurmu? hemen cevap yazarsaniz cok tesekkür ederim.hayirli aksamlar

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

Gamze hanim
benim borcamim dikdötgen büyük olanlardan sizin firin tepsinizin büyükülügünü bilemiycem ama tarifi aynen uygulayin lütfen firin tepsisinde nasil olur bilemem ama büyüklük ayni ise olabilir simdiden oglunuzun dogum günü kutlu olsun sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...