28 Temmuz 2011 Perşembe

DÖNER GRATIN ( DÖNERAUFLAUF )

döner gratin


Izine sayili günler kaldi ama benim isler tam hiz 
devam ediyor bloguma hic zaman ayiramiyorum
ama söz verdigim gibi izin öncesi ramazana özel bir 
kac yeni tarif verip sezon finali yapacagim iste 
onlardan ilki,döneri bu sekilde kesinlikle 
deneyin derim enfes oluyor
tamamiyle uydurma bir tarif oldu ama tadi mükkemel



*** FIRINDA DÖNER GRATIN ( DÖNERAUFLAUF ) ***
MALZEMELER:

* Yarim kilo tavuk döneri (ince kiyilmis)
* 1 su bardagi mantar (konservede olabilir )
* 1 kutu resimde gördügünüz knorr domates sosu
BULAMAYANLAR ICIN ALTERNATIF
* 1 yemek kasigi salca
* 1 domates rendesi
* 1 tatli kasigi curry baharati
* 1 tatli kasigi tavuk baharti
* Kasar rendesi

döner gratin 2

YAPILISI:
* Döner etini 2 yemek kasigi siviyag ile güzelce soteleyin
* Bir tavanin icerisinde mantari kavurun üzerine 
  1 su bardagi su ilave edip resimde gördügünüz 
  sosdan 1 kutu ilave edin
  5 dakika alti kisik sekilde kaynatin
* Genis bir borcama döner etlerini güzelce yayin
* Üzerine soslu mantari yayin ve 1 cay bardagi 
  su daha ilave edin
* 180 derecede önceden isitilmis firinda 15 -20 dakika pisirin
* Firindan cikarmadan 5 dakika önce üzerine 
  kasar rendesi gezdirin
                  *** AFIYET OLSUN ****


ILK IFTAR MENÜSÜ
* YAYLA CORBASI
* DÖNER GRATIN ve PIRINC PILAVI
* YESILLIK SALATASI
* SULTAN TATLISI
 

DIGER YEMEK TARIFLERIM ICIN BUYRUN TIKLAYIN

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Aysecigim, ben izinden dün döndüm ve sen izine cikacaksin. Hiim yanliz kalacagiz yine buralarda. Yemegin harika olmus ellerine saglik. Hayirli tatiller canim,

sevgiler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...