27 Kasım 2011 Pazar

TULUMBA TATLISI

TULUMBA TATLISI

Uzun bir ara verdim sanirim ama yeni tariflerle 
tekrar burdayim, firsat buldukca  tarifler 
eklemeye calisacagim.
Tulumba tatlisini birde bu sekilde denemenizi 
tavsiye ederim tarif icin sevgili Nursen ablama 
tesekkür ederim
Yaparken iki kisi yaparsaniz sizler icin daha kolay 
olur BIRDE lütfen
tarifleri tam okuyunuz yarim yamalak okumadan 
yapmaya calismayin dikkat ederseniz her tarifde 
bilinmesi gereken püf noktalari oluyorsa bunu
sizlerle zaten paylasiyorum sevgiler ....
hadi bakalim kolay gelsin


**** TULUMBA TATLISI ****
MALZEMELER:
* 2 tane yumurta
* 3 yumurta beyazi
* 1 cay bardagi sicak su
* 1 tane kabartma tozu
* Yarim kilo un
* Kivamina bakarak süt


SERBETI ICIN :
* 1kilo seker
* 3,5 su bardagi su
* bir dilim limon
* Kaynadiktan sonra 10 dakika daha 
  kaynatip altini kapatin





tulumba tatlisi 2


YAPILISI
* Ilk önce serbeti hazirlayin sogmasi lazim
* 2 tane yumurta ve 3 yumurta beyazini 1 cay bardagi
  sicak su ile iyice cirpin
* Unu ve kabartma tozunu eleyip karisima katin
* Mikserinizin hamur ucu ile burasi önemli bu asamada
  hamur sert bir hamur oluyor carpmasi zor olacagi icin
  mikserin hamur uclarini kullanin kek 
  cirparken kullandiginiz  uclari DEGIL YANI
* Son olarak kivami cok akici olmayacak sekilde 
   sütü yavas yavas  ilave ederek hamuru civiltin 
   ama fazla civik olmayacak
  SIKMA torbasindan kolay cikacak kadar
  burda tamamiyle biraz göz karari ve tecrübe lazim
  Daha sonra yagi isindiktan sonra yagin icin 
  SIKIP makas yardimi
  ile kesin ÖNEMLI BIR NOT diger bir kisi hamurlari  
  hemen cevirmeli yoksa sekilleri tirtilli olmuyor 
  benden söylemesi
* Arkali önlü kizarttiginiz tulumba tatlisini 
  soguk serbete atin
* 2-3 dakika serbetin icinde birakip servis tabagina alin
                           *** AFIYET OLSUN ***



TULUMBA TATLISI 1


Bayramdan kalma güzel bir kahvalti sofrasi  
ile sizleri basbasa   birakiyorum
diger tariflerimide merka ediyorsaniz buyrun 
tiklayin ozaman



BAYRAM KAHVALTISI


SÜTLÜ  ve SERBETLI TATLI TARIFLERI



13 yorum:

Adsız dedi ki...

cok güzel bir tarif .Bayram sofrasi icin bayag bir hazirlik yapmissin ,büyük bir mutfagin var.




sevgilerle sibel

Eya dedi ki...

Valla hic kusura bakma...hic okuyarak ve o islemi yaparak yoramam kendimi...en kisa zamanda direk
SEN´deyim... keyifle tulumba yemeye....hi hi hi...

Gülsüm dedi ki...

Merhaba,
tulumba tatlisi en sevdigim tatlidir. Bende bir tarif vardi evde yaptim ama hic güzel olmadi. Bu güzel görünüyor. Sanirim deneyecegim :) Ellerine saglik.
Sevgiler...

HEDEN dedi ki...

Çok guzel görünüyorlar ellerıne saglık.

sevimin sayfasi dedi ki...

aysecim... canim özletin kendini yaaa.... yeter artik, eski performansini görmek istiyorum...
gerci tatliyla yiyi bayladin, ellerine saglik canim

MÜNSTER dedi ki...

Aysem ellerine saglik canim benim... Özledim seni... Öpüyorum tatli yanaklarindan...

Mutfak dili dedi ki...

Eline saglik Ayse hanim nerelerdeydiniz.
Tulumba tatlisi zor ve tutmayinc tadi farkli oluyor. Putur putur oluyor hamuru.
Sevgiler..

Gönülünce dedi ki...

Bloglar bu ara sakinleşti hadi eskisi gibi olalalımmm:))...Daha evvel tayzemle yapmıştık çokça oluyor ama harika bir lezzet oluyor...Nefiss tatlın için ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacım ellerine sağlık..
sevgiler..

defneylebirlikte dedi ki...

süper olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler...

pastabahçem dedi ki...

siteniz ve tarifleriniz çok güzel ellerinize ve emeğinize sağlık

anneminkizıyim dedi ki...

Tulumbaci güzeli nerelerdesin, sevgiler...

Mutfak dili dedi ki...

Nerdeyse bir ay olmus iyisinizdir insallah.
Merak ettim sizi, Kendinize iyi bakin .
Allaha emanet olun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...