3 Kasım 2007 Cumartesi

HASHASLI VE CEVIZLI CÖREKLER



COK YUMUSAK VE DEGISIK BIR LEZZET DAHA BEN BU TARIFI CORUMLU ARKADASIM
NURHAN'DAN ÖGRENDIM AYNI ZAMANDA BLOGCU ARKADASIM ARZUMCUMDA IYI
BILIR BUNU BIR CORUMLU OLARAK .RAMAZANDA SAHUR ICIN YAPMIS VE YAYINLAMISTI
ONUN BLOGUNADA BAKABILIRSINIZ.

GELELIM COK HARIKA BIR TAD VE CABUK BAYATLAMAYAN CÖREGIMIZIN TARIFINE

MALZEMELER:
1 litre süt sicak olacak
2 yem.kas.seker
1,5 yem.kas.tuz
1 su.bar.siviyag
2 tane maya
aldigi kadar un

IC MALZEMESI:
1 su.bar.dövülmüs ezilmis hashas
1 su bar,ceviz ici
yarim su bar.siviyag
2 yem .kas.seker

YAPILISI: Hamur kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve iki misli kabarana kadar
mayalandirilir bu arada bir kab icerisinde hashas siviyag ceviz ve seker karistirilir
hazirlanir.



sonra tezgahamizi ve ellerimizi siviyag ile yaglayip hamuru alip acabildigimiz kadar
acalim fazla ince olmayacak,ve karistirdigimiz ic malzemeyi her yerine güzelce
yayalim 2. resimdeki gibi seritler keselim iki seriti üst üste getirip ters düz
dönderelim resim 3deki gibi sonra yagli kagit serilmis tepsiye sira sira dizilir
resim4 ve yumurta sarisi sürülerek 200 derecede pisirilir

firindan ciktiktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp sogmasini bekleyin



ve iste en sevdigim an dilimlenip servis edilir afiyetle bayila bayila yenir
herkese afiyetler olsun iyi hafta sonlari

14 yorum:

SevgiSeli40 dedi ki...

canim merhaba benim esimin en sevdigi cörektir her firsatta yaparim eline saglik seninkide cok istah acici görünüyor.yemis gibi oldum. yiyenlerede afiyet olsun.

meleginmarifetleri dedi ki...

ayşecim bunlar harika olmuşlar eh tadına bakamadım ama leziz görünüyorlar ellerine sağlık ben pasta bekliyordum ama şansıma çörekler çıktı olsun bana hamur işi olsunda fark etmez ben götürürüm hepsini.. sana iyi pazarlar dilerim hoşçakal öptüm bayyyyy

ÖZGÜLÜN TARİFLERİ dedi ki...

harika olmus bu corekler yaa ellerine saglik canim.ben bir parca aliyorum cayim da hazir:)
ne guzel olurdu.. neyse tarifini aliyorum mutlaka deneyecegim. kucak dolusu sevgilerrr.

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel olmus eline saglik canim.
Ben hazir hamurla yapiyordum senin tarifide not aldim

Anneminkiziyim dedi ki...

Aysecigim, merhabalar, bak ben bu cöreyin bir dilimi ile doymam tepsiyi götürüyorum haberin olsun, harika olmus ellerine saglik, gecen bayramlasmada hashasli börek vardi sira bana gelene kadar börek bitti, bende üzgün üzgün diger seylerden alip masama oturdum, yanimda oturanlar o kadar cok almislardiki hashasli börekten tabaklarinda artmisti, bende izin isteyip ya bae alamdim sundan bir parca alayim dedim ve yedim, o da cok güzeldi, bak sana ziyarete gelirsem bana bu hashali ve cevizli cörekte yaparsin haberin olsun, sparis verilmistir, sevgiler, selamlar...

ozlemle dedi ki...

Canım annanemin kulaklarını çınlattım hemen aradım çörekleri görünce.Şimdi kapattım telefonu sana yorum yazıyorum.Annanem sık yapar bu çöreği birde fırından çıkar çıkmaz tereyağı sürer üzerine mmmmm yemede yanında yat.Senin çöreklerinde aynı onunkilere benzemiş.Yakın olsak kokusuna gelirdim mutlaka:)
Ellerine sağlık

SEVİL ALTUNEL dedi ki...

slm canımm
ah burda haşhaş ezmesi bulabilsem hemen deneyeceğim.konyada ablam yapar ve gelirkende getirir.mmm tadını aklıma getirdin ve çok canım çekti.ellerin dert görmesin öptüm canımm

sarimutfak.blogspot.com dedi ki...

slm canım
çöreklerin nefis görünüyor eline sağlık.ben hazır hamurla yapıyordum oda güzeldi.
öptüm.

semra mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık cnm gerçekten de lezzetli görünüyor.yanında da güzel demlenmiş bir çayla harika olur.

yaren dedi ki...

Ne kadar harika görünüyor.Farkli hazirlanmis bir cörek.Yapilisi cok hosuma gitti.Yapilmaya deger bu tarif.Ellerine saglik.

nino dedi ki...

ellerine saglik canim

Baharcicegi dedi ki...

hashasla cevizi ikilisi cöregi cok lezzetli yapmistir,eline saglik canim

selin dedi ki...

Selam Ayşecim,
Uğramayalı neler yapmışsın öyle yaa. Harika görünüyor. Gerçekten denemeye değer. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...

ceyt dedi ki...

ellerine sağlık canım.haşhaşlı ve cevizli çöreği çok severim.bizim burda da batın yanında yapılır ve yenir.senin tarifini de deniycem eminim, sütle yumuşacık pek lezzetli olur.
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...